top of page

ADVIES &
MAATWERK

Bij Centribois Decroix mag u vertrouwen op het juiste advies en perfect maatwerk. Dankzij de grote zaagcapaciteit van onze bandzaag kunnen we stammen tot 9 meter lengte en 1,4 meter diameter zagen. Ook heel zware stammen zagen we vlot in boolhout. Met onze herverzaagmachines produceren we avivé’s op de door u gewenste afmetingen.

En last but not least zagen we ook eiken balken op maat.

BRANDHOUT
IN ALLE VORMEN

Brandhout voor particulieren en kleinhandels zoals restaurants, pizzeria …? Centribois Decroix staat gekend voor het vervaardigen en leveren ervan. Alle brandhout wordt gezaagd op een lengte naar wens (min. 35 cm) en daarna gekliefd. Als specialist in brandhout kiezen we voor beuk, eik en es omwille van hun hardheid.

TIP! Koop uw voorraad bij het begin van het jaar aan zodat het brandklaar is voor de komende winter. Droog is altijd duurder.

Brandhout is verkrijgbaar per:

MAXI-NET: 2 stère (= 1,4 m³), gestapeld, droog en vers verkrijgbaar, gezaagd op 35 cm

PAKKET: 2,2 m³, lengte tussen de 2 en 2,50 meter. De eerste planken van ons zaagwerk.

CONTAINER: 3 m³, handgestapeld, vers gekliefd, gezaagd op de door u gewenste lengte

HOUT ZAGEN

Centribois Decroix beschikt over een gespecialiseerde zagerij. We kunnen boomstammen verzagen tot een lengte van 9 meter en een doorsnede van 1,4 meter.

In de zagerij richten wij ons hoofdzakelijk op:

 

  • Verkoop van boomstammen (wel/niet verzaagd)

  • Houten balken

  • Loonzagen (alle kwaliteiten en diktes)

TRANSPORT

Indien u dat wenst bezorgen wij uw hout ter plaatse. We beschikken over een eigen vrachtwagen en voor grotere hoeveelheden doen we een beroep op een vaste houttransporteur. Prijzen op aanvraag.

DROGEN, ONTSCHORSEN
& VIERSCHALEN

Hout drogen, ontschorsen en vierschalen behoort tot onze dagelijkse activiteiten. Twee droogcellen van elk 30 m³ capaciteit in combinatie met onze jarenlange ervaring garanderen de perfecte droogmogelijkheden. Na voldoende acclimatisatie in de buitenlucht (om scheuren en verkleuring te vermijden) wordt het hout in bool of gevierschaald gedroogd.

Ontschorsen van hout gebeurt in functie van het voorkomen van wormgaatjes, maar ook om na het drogen geen schorsafval meer te hebben.

Ons gevierschaald hout ten slotte, wordt met overmaat gezaagd om zo na eventuele droging de gevraagde afmetingen te bereiken.

bottom of page